Etsivä löytää: blogista / linkitetyistä sivuista / internetistä

Feb 5, 2009

Lääkisohjelmia

Televisiosta tulee nykyään aika paljon lääketieteellisiä ohjelmia, jos vain osaa etsiä niitä. Tänään katsoin Yle Teemalta Veitsen terällä -sarjasta polvileikkauksen ja Mtv3 Faktalta Lääketieteen ihmeet. Avalta tulee Doctors, joka käsittelee lääketieteellisiä kysymyksiä kansantajuisemmin. Edellisten lisäksi eri kanavilta tulee useampia eri tiededokumentteja ja -sarjoja, jotka ainakin sivuavat lääketiedettä.

-Pikkis, joka edelleen on tiukasti lääkäriksi tulemisen unelmassa kiinni ja hiljalleen aloittelee taas lääkikseen pyrkimiseen valmistavia opintoja =)

2 comments:

Paavo said...

hei.
meikäläisen tarina on toinen. lääkikseen pääsin, mutta siihen homma tyssäsi. 2004 vuodesta asti olen opiskellut, mutta ekan vuoden opintojakin tekemättä ja rippeitä vain tokan vuoden opinnoista.
ehkä aloitan koko homman alusta. jos kiinnostaa jakaa kokemuksia niin olen avoin. haluan oppia lääkäriydestä innostumisen uudelleen. ehkä voin auttaa hakuprosessissa. olisi kiva auttaa, samalla oppisi itsekin jotain.

no eipä muuta. tilaan follow-uup kommentit, eli huomaan jos kommentoit tätä. onnea lukuun.

Pikkis said...

Hei, jotenkin oli jäänyt huomaamatta kommenttisi. No, vastailen nyt.
Itsellä lääkisopinnot on edelleen tavoitteena. Luku-urakkaa suorittelen pikkuhiljaa, tavoitteena pyrkiminen suunnilleen parin vuoden kuluttua koska päiväohjelmaan on mahdutettava pänttäämisen lisäksi työ, perhe, ynnämuuta. :)
Luulisin että kaikenlaisia kysymyksiä ja epäselviksi jääviä asioita lukemisen edistyessä kyllä ilmenee, joten auttaisi paljon jos joku asiasta enemmän tietävä osaa niihin kommentoida.
Toivottavasti lääkäriys-kipinä on iskenyt sinulla jo uudestaan! Kaikenkaikkiaan hieno ammatti minusta, niin jokapäiväistä työelämää kuin syvällisempiäkin merkityksiä pohtien! Alassa on minusta hienoa myös hyvät jatko-opiskelu- ja uralla etenemismahdollisuudet myös lääkäriksi valmistumisen jälkeen. Itse olen opiskellut aivan toista alaa, ja ehkä järkevää olisi jatkaa sillä tiellä kun palkka ja etenemisnäkymätkin ovat ihan hyvät. Mutta minkäs teet kun lääkäriys on haaveena. Se tuntuu työltä, jossa voisin paremmin toteuttaa itseäni ja saada jotain oikeasti tärkeää aikaan!
-Pikkis