Etsivä löytää: blogista / linkitetyistä sivuista / internetistä

Feb 28, 2007

Matikka, fyssa, kemma, bilsa...

'
'
Kymmenisen sivua tuli taas luettua. :-) Ei oikeastaan mitään kauheaa määrää, mutta olen tyytyväinen! Osuus tuntui sen verran haasteelliselta että käytin reilusti aikaa tekstin, kaavojen ja laskujen ymmärtämiseen.

"Hauki on kala"-periaate ei tunnu hyödylliseltä, joten en aio käyttää sitä omassa lukemisessa eli laskea luettua sivumäärää tai lukemiseen käytettyjä tunteja, vaan keskittyä tiedon omaksumiseen. Olipas hienosti muotoiltu ideologia... Heh. Tosin äsken luetun perusteella en ole aivan vakuuttunut että vielä omaksuin kaikkea luettua tietoa. Kaavat eivät ehkä vielä auenneet aivan siinä määrin, missä niiden olisi hyvä olla selvillä, jotta tajuaisin asian perinpohjaisesti.

Mutta "No panic!" Korjaan asian. Otan tehtävälistalle kemian sekä solu- ja ihmisen biologian lisäksi myös matematiikan. Nyt luetun perusteella todella tuntuu että matikan laskujen laskeskelemisesta ei taitaisi olla haittaa, jotta saan paremman laskurutiinin ja tehtävien laskeminen sujuu sitten itseltä paremmin.

Lukion kemian, fysiikan, matematiikan ja ihmisen biologian kertaaminen oli itseasiassa muutenkin suunnitteilla. Tarkoitus on niiden perusteella varmistaa hyvä pohja lääkisluvuille. Nyt aloitettuani Galenoksen läpi lukemisen huomaan edellisten kertaamisen entistä tärkeämmäksi. Hyvä vaan, opiskelumotivaatio senkun kasvaa!!

Välillä mieleen kuitenkin hiipii pelko, luenko tarpeeksi ahkerasti ja ehdinkö omaksua ja ymmärtää kaiken sen tiedon, joka vaaditaan kokeesta kunnialla suoriutumiseen. Tiedot kun on osattava sillä tasolla että osaan niitä sitten soveltaa eri tilanteissa. Ja se laskurutiini!

Tässä vaiheessa on rauhoittavaa ajatella, että onneksi nyt on vasta helmikuu. Vielä maaliskuu on aikaa päntätä kemiaa, fysiikkaa, matematiikkaa ja biologiaa Galenoksen lisäksi. Huhtikuussa on sitten jo keskityttävä täysipainoisesti preppaamaan Galenoksen tietoja.

Se tilityksestä tältä erää. Nyt tekemään hetkeksi muita asioita, ja saatanpa illalla vielä palata Galenoksen ääreen. Heissulivei! =)

Pikkis

No comments: