Etsivä löytää: blogista / linkitetyistä sivuista / internetistä

Mar 16, 2007

Pänttäämisen kautta medisiinariksi

'
'
Heippa pitkästä aikaa!

Reilu viikko on taas vierähtänyt edellisestä postauksesta.

Aika päivittää luku-urakan tilanne tänne blogiinkin.

Galenos on kesken, eli aikataulusta olen jäljessä kohta viikon verran. Ai jai jai! Huojennuksekseni voin kuitenkin todeta että luvuissa olen edennyt tästä huolimatta melkoisen hyvin, eli aikaa Galenoksen äärellä on tullut käytettyä.

Aikataulu on kuitenkin viime viikon aikana ollut sellainen etten yksinkertaisesti ole saanut raivattua tarpeeksi aikaa pääsykokeisiin lukemiseen. Mikä ei sinsänsä ole seliteltävissä oleva asia, sillä tämä on yksi tärkeimmistä pyrkimyksistäni tällä hetkellä, joten sen olisi myös oltava ajankäytön suhteen muiden asioiden edellä. Ja mennä myös muussa suhteessa muiden juttujen edelle. Noh, parempi myöntää virhe nyt, ja korjata tämän perusteella ajankäytön suunnittelua.

En silti anna epätoivon yllättää, vaan olen päättänyt vakaasti jatkaa puurtamista siinä missä ennenkin. Kun olen saanut Galenoksen kahlattua läpi, odottavat kemia, fysiikka, biologia ja matematiikka lukion kirjoineen. Sitä kautta on hyvä jatkaa sitten eteenpäin.

Nyt laitan koneen kiinni ja palaan Galenoksen ääreen, periaatteella: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eikä vielä ole mitenkään liian myöhäistä, jos vain nyt tartun päättäväisesti kirjoihin ja pakerran lääkisopintojen kanssa minkä kerkiän! :)

Lisäraporttia ehkä vielä tänään myöhemmin, jos luvuiltani maltan tulla tänne lisäämään päivitystä. Muutoin, huomiseen tai ensi viikon alkuun!

Loppuun vielä lausahdus, jonka löysin:

"A chick that will grow into a cock can be spotted the very day it hatches."

Edellinen miete pätee lääketieteen saralla hyvin sairauksien ja muiden patofysiologisten oireiden ilmenemiseen ja niiden havainnoimiseen. Ennen kuin oireet ilmenevät, ei potilas välttämättä tiedä olevansa sairas. Ja kun oireita tutkitaan, voidaan niiden perusteella yrittää jäljittää sairaus tai tila, joka oireet aiheuttaa, ja sitä kautta päätyä diagnoosiin.

Lausahdus sopii kyllä pääsykokeisiin lukuunkin. Tieto, jota pääsykoekirjaa pänttäämällä hankin itselleni, tulee testattua sinä kyseisenä päivänä, jolloin istun vastaamaan pääsykokeen kysymyksiin.

Edelleen, minä pääsykokeineni olen kuin pikkutipu, joka odottaa että pääsen kuoriutumaan medisiinariksi. Ja medisiinarit edelleen pyrkivät kasvamaan opintojen aikana niin, että heistä tulee valmiita lääkäreitä.

Sitä odotellessa...

-Pikkis

No comments: